Банкеръ Daily

Новини

"Левски" с нов собственик от другата седмица?

От другата седмица футболният "Левски" може да се сдобие с нов собственик. Това разкри изпълнителният директор на клуба Павел Колев, който в момента работи по сделката за смяната на собствеността.

"Възможно е да има развитие около смяната на собствеността в началото на другата седмица. Работя по въпроса", заяви Колев пред "Меридиан мач".

Както е известно, мажоритарен собственик на "Левски" е Георги Попов с 86,6% от акциите. 10% се държат от "Тръст Синя България", а останалите са притежание на дребни акционери.

Не е тайна, че реалният финансов благодетел на "сините" е Васил Божков. Хазартният бос дойде в "Левски" през март 2019-а. В началото на 2020-а прокуратурата повдигнаха обвинения на Божков и Попов, като се смята, че двамата се намират в Обединените арабски емирства.

След като бяха приети промените в Закона за хазарта, генералният спонсор на "Левски" - "Националната лотария", остана без лиценз, а футболният клуб изпадна в сериозна финансова криза. Оттогава "Левски" се издържа предимно с дарения.

"Аз самият не знам какъв ще бъде бюджетът през новия сезон", категоричен е спортният директор на "сините".

Facebook logo
Бъдете с нас и във