Банкеръ Daily

Новини

ЛЕКАРСКИЯТ СЪЮЗ КАНИ ЗДРАВНАТА КАСА НА ПРЕГОВОРИ ПО РАМКОВИЯ ДОГОВОР

Управителният съвет (УС) на Българския лекарски съюз (БЛС) покани Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на преговори по Национален рамков договор (НРД) 2009 г. на днес от 13 часа в НЦООЗ, съобщиха от БЛС.
Във връзка с писмо на председателя на УС на НЗОК от 3 октомври БЛС напомня, че исканата от НЗОК информация за упълномощените лица от УС на БЛС за водене на преговори по НРД 2009 г. е предоставяна нееднократно в писмен вид, включително и от председателя на парламентарната Комисия по здравеопазване към 40-то Народно събрание на заседанието, проведено на 11 септември 2008 г. Предлага се дневният ред, на срещата на 6 октомври, да е същият, съгласно договореностите между управителните съвети на НЗОК, БЗС и БЛС, постигнати на проведената среща на 30 юни 2008 г. в присъствието на министъра на здравеопазването, като също така се предлага да бъдат разгледани цените и обемите на видовете медицинска дейност.
БЛС настоява за открити преговори, на които да присъстват както представители на медицинската общност – БФС, БАПЗГ, БАЗП, Асоциации на различни специалисти към БЛС, така и на медиите.
От 11 ч. същия ден УС на БЛС ще проведе свое заседание. От 12 ч. ще има съвместна среща на БФС, БАПЗГ, БАЗП, Асоциации на различни специалисти към БЛС. При неявяване на представители на НЗОК на преговорите, изброените по-горе представители ще дадат съвместна пресконференция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във