Банкеръ Daily

Новини

Лекарите в Гренобъл: Състоянието на Шумахер остава критично, не даваме прогнози

Състоянието на Михаел Шумахер остава критично, съобщиха на специална пресконференция лекарите от клиниката в Гренобъл, където е настанен бившият пилот от Формула 1.


„Когато той пристигна тук вчера, вече бе изпаднал в кома. Състоянието му остава критично“, сподели професор Жан-Франсоа Пайен - един от мозъчните хирурзи, които са извършили единствената досега операция. „Още след като премина през скенера, той бе опериран, за да бъдат отстранени съсиреци от мозъка му“, поясни той.


„За момента не можем да кажем нищо за бъдещето на Михаел Шумахер. Той се намира в предизвикана кома. Опериран е само веднъж. Не можем да говорим за остатъчните ефекти от операцията, в момента се концентрираме само върху лечението му. Работим ежечасно“, допълни хирургът.


Предпазната каска, която Михаел Шумахер е носел, по време на злощастното си спускане със ски в курорта Мерибел е единствената причина, поради която той все още може да се бори за живота си, казаха още от болницата.


„В момента той се бори за живота си“, обясниха лекуващите. „Силата, с която той се е ударил в земята... Ако не е носел каска, нямаше да бъде тук сега. Шокът е настъпил при висока скорост. След инцидента той е бил в безсъзнание и не е бил контактен.“


От болницата съобщиха още, че германецът остава в интензивното отделение.


Професор Стефан Шабард, който е личен приятел на Шумахер каза:


"Благодаря на всички за подкрепата, както и на отличния медицински екип, който полага грижи за него. Докторите не ви казват повече, защото засега не могат да кажат повече. Притеснен съм за състоянието му, но хубавото е, че той е само на 45 години, ако беше по-възрастен нещата щяха да бъдат по-лоши".  

Facebook logo
Бъдете с нас и във