Банкеръ Weekly

Новини

Лавров предупреди Запада, че с оръжейни доставки саботират мирните инициативи за Сирия

bdquo;Поощряването на настроенията в опозицията, че трябва да се въоръжат, за да си отвоюват допълнителни територии, означава да се действа точно в противоположна посока на свикването на международна конференция за Сирия. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пред журналисти в Бразилия, предаде РИА Новости.


bdquo;Сирийската опозиция заяви, че ще участва в конференцията само тогава, когато бъде възстановен военният баланс в страната. Но ако този критерий бъде приет, тогава ние никога няма да свикаме тази конференцияrdquo;, предупреди първият дипломат на Москва.


Той коментира и все по активната позиция на Кремъл в Близкия Изток. Според Лавров изпращане на руски миротворци на Голанските възвишения има за цел само да обезпечи сигурността в региона.


Инициатива ни е продиктувана не от съображения за увеличаване на влиянието си, а от стремежа да обезпечим сигурността в крехкия близкоизточен район. Не съм чул нито едно негативно изказване относно руското предложение. Изказват се съмнения, че има протокол от 1974 г., но този протокол може да бъде заменен с новrdquo;, заяви външният министър

Facebook logo
Бъдете с нас и във