Банкеръ Daily

Новини

Лаваца е първият бранд в България, който въвежда стандарт за качество на Еспресото

Лаваца е първият бранд в България, който въвежда стандарт за качество на Еспресото. Основна цел на “Lavazza Quality Certificate” е да промени културата на пазара в България по отношение на качеството и професионализма при приготвянето на Еспресо.
Първият етап от кампанията за въвеждане на “Lavazza Quality Certificate” започна на 01.10.2010 г. Бе осъществен контрол и проверка от търговския екип на всички Хорека обекти в град София. Регистрирани са всички проблеми и актуалното състояние на кафемелачката и кафе машината, качеството на кафето – грамаж, едрина, съхранение, вкус и др. Въз основа на събраната информация бе направен анализ на моментното състояние на пазара, като са отстранени всички установени нередности.
Днес “Lavazza Quality Certificate” получават всички обекти покриващи изискванията и стандартите за качество на Еспресо Лаваца. Сертификатът се издава след проверка на независима професионална комисия, която оценява обектите, доказали се във времето при ежеседмичния контрол от страна на „СофСток”.
Сертифицирането се извършва по категории като всеки обект, получил сертификат за качество, ще бъде публикуван в сайта на „СофСток” (www.sofstok.com), с цел гарантиране на качеството на всички еспресо продукти в сертифицираните обекти, които от своя страна ще се ползват и с допълнителни привилегии и подкрепа: професионално оборудване, автоматични on-demand кафемелачки, първокачествен сервиз и профилактика, а също и с преференциалното отношение на търговския екип на „СофСток”.
За да изрази своята признателност към еспресо професионалистите в бранша, “СофСток” ще организира и групово посещение и обучение на фабриката на „Лаваца” в Торино, Италия за 8 човека – 4 управители и 4 бармана.
Стандартът за качество, който „СофСток” въвежда за първи път ще премахне всяка възможност за компромис с качеството на „Лаваца”. Сертифицирането е и своеобразен реверанс към търговските обекти, предлагащи Еспресо Лаваца, тъй като им помага да бъдат сред най-добрите в бранша.

Facebook logo
Бъдете с нас и във