Банкеръ Daily

Новини

Лаборатория за синтетични наркотици разкрита край София

Нелегална нарколаборатория за синтетична дрога бе разкрита при проведени оперативни действия и последвала акция на служители на отдел “Наркотици” на ГДБОП, съвместно с представители на Агенцията за борба с наркотиците (ДЕА) на САЩ.
Операцията е проведена на 2 ноември около 19 часа, когато антимафиотите атакували къща във Владая, собственост на Д.Т. Там те установили, че домът бил приспособен за нелегално таблетиране на синтетична дрога. Лабораторията била оборудвана с таблетиращи машини, уреди за изсушаване, смесване и голямо количество помощни вещества.
По данни на разследващите амфетаминът се внасял в България, а в нелегалната лаборатория се извършвал последният етап на подготовката му за пазара – смесването и таблетирането. Там са открити над 150 кг от вече готовите таблети амфетамин, опаковани в пакети от по половин и един килограм и разпределени в сакове. Освен хапчетата с логото на каптагон, са открити и много 9-милимитрови патрони част от които - хидрошокови.
Според събраните данни, дрогата била подготвяна за трафик. По данни на експерти килограм амфетамин е достатъчен за производството на 6000 дози.
Д.Т. е задържан, образувано е досъдебно производство.
Продължава работата по документирането на случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във