Банкеръ Weekly

Новини

КЗК разреши НИС Петрол да придобие пет бензиностанции

Комисията за защита на конкуренцията разреши на bdquo;НИС Петролrdquo; ЕООД да придобие общо пет бензиностанции в селата Приселци и Труд, и в градовете Силистра, Варна и Пазарджик.


bdquo;НИС Петролrdquo; ЕООД е от групата на Газпром и е дружество, чиято дейност е свързана с проучване, изследване, производство, съхранение, логистика, търговия на дребно и едро, внос и износ на петрол, втечнен петролен газ и петролни продукти.


Към момента bdquo;НИС Петролldquo; ЕООД е получило разрешение за придобиването на общо четиринадесет бензиностанции на територията на страната, чрез които осъществява дейност, свързана с търговия на дребно с автомобилни горива.


КЗК счита, че предвид несъществения пазарен дял на дружеството след концентрацията, купувачът не би бил в състояние да заеме господстваща позиция на пазара и още по-малко да възпрепятства ефективната конкуренция. Дисциплиниращо влияние в това отношение оказва и присъствието на няколко големи вериги бензиностанции, които имат утвърдена клиентска маса и изграден авторитет като търговци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във