Банкеръ Daily

Новини

КЗК ПРОВЕРЯВА ТОПЛОФИКАЦИЯ-ПЕРНИК

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се самосезира и образува производство за разследване на евентуално извършени нарушения – злоупотреба с господстващо положение, от страна на „Топлофикация-Перник” ЕАД на пазара на доставка и продажба на топлинна енергия за битови потребители на територията на гр. Перник, съобщиха от КЗК.
Повод за образуването на производството са сигнали на граждани, в които се посочва, че „Топлофикация Перник” ЕАД не изпълнява нормативните изисквания за топлоснабдяване на сградите и за сключване на индивидуални договори с потребителите, не съобразява топлинните графици за топлоподаване с температурата на околната среда и налага дискриминационни условия при доставката и продажбата на топлинна енергия. Според получената информация, дружеството отнема възможността на потребителите лично да определят количеството топлина което желаят да ползват и само определя какво количество енергия да произведе и да задължи потребителите да заплатят, без да може да докаже връзка между ползваното и начисленото количество.
По смисъла на ЗЗК, Комисията за защита на конкуренцията може да наложи санкция до 300 000 лв. и да постанови прекратяване на нарушението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във