Банкеръ Daily

Новини

КЗК отмени решение на изпълнителния директор на СБАЛИПБ Проф. Иван Киров за откриване на обществена поръчка за доставка на храна

Комисията за защита на конкуренцията е отменила като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на СБАЛИПБ Проф. Иван Киров ЕАД от януари 2011 г. за откриване на процедура за възлагане на малка обществена поръчка с предмет Доставка на готова храна по диети за пациенти на СБАЛИПБ Проф. Иван Киров ЕАД. Съобщението е от пресцентъра на надзорния орган.
Комисията счита, че включването на критерий Срок на доставяне, който отчита като предимство мястото на ситуиране на базата на участника спрямо адреса на възложителя ограничава конкуренцията. При равни други параметри, подобни критерии създават предимство на участници, които могат да ползват за кухни помещения в сградата на самия възложител или в непосредствена близост и необосновано дискриминират онези, чиито кухни са на по-далечно отстояние, без по същество това да оказва влияние върху възможностите им за качественото изпълнение на поръчката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във