Банкеръ Daily

Новини

КЗК отмени решение на Агенция по вписванията за възлагане на обществена поръчка


Комисията за защита на конкуренцията е отменила като незаконосъобразно решение на заместник-изпълнителния директор на Агенция по вписванията за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет Осигуряване на комуникационна свързаност за нуждите на Агенция по вписванията, съобщиха от надзорния орган.
От комисията отбелязват, че поставеното изискване за маршрутизиране на информация до всяка една от точките, заложени в техническото задание, през мрежа, изцяло собственост на участника, като се използва цифрова наземна свързаност, без използване на безжична технология, до всяка точка и абонатен интерфейс Ethernet 10 Base T, FastEthernet 100 Base TX и Gigabit Ethernet с порт за конектор тип RJ45 и с гарантирана скорост е дискриминационно.
За осигуряване равнопоставеност на участниците в процедурата е необходимо да се предостави възможност за участие и на субекти, които нямат собствената изградена такава мрежа, но могат да докажат, че разполагат с необходимите ресурси за изпълнение на поръчката, предоставени им от други лица, т.е. да разполагат с наети такива.


Facebook logo
Бъдете с нас и във