Банкеръ Daily

Новини

Кутев: ГЕРБ да погледнат първо към шоупрограмите на Борисов

Не мога да говоря от името на БСП, но личният ми коментар е, че, когато колегите от ГЕРБ искат оставката на някой, е редно първо да погледнат в своята градина. Например да поискат първо оставката на Цветан Цветанов, има достатъчно основания за това. Бисеров, при съмнения много по-малко от тези към Цветанов, излезе от политиката въобщеrdquo;, каза в парламента депутатът от БСП Антон Кутев по повод поисканата от ГЕРБ оставка на Волен Сидеров като председател на Комисията за борба с корупция.


Не съм убеден например, че ако вземем всички шоупрограми на Бойко Борисов през годините, няма да се окаже, че материалът е доста по-компрометиращ от този, който сме видели за Волен Сидеров. Да не говорим, не дай Боже, ако някой разбие пощата или свали снимките на Бойко Борисов, какво ще излезе. Там ще излязат едни футболни мачове по време на работа, тенис-турнирчета по никое време. Никой не е казал досега какви снимки могат да излязат от полетите на авиоотряда, с кого са били и какво е правилrdquo;, посочи депутатът.


Моля колегите да бъдат самокритични и да си дават сметка, че когато искат оставката на Волен Сидеров, те поне би трябвало да отговарят на същите морални стандарти, което мен дълбоко ме съмняваrdquo;, каза още той.


По повод искането на ГЕРБ за промяна в Закона за политическите партии, така че по-ясно да бъдат отчитани разходите на партиите от държавни субсидии, Кутев заяви: bdquo;Това, което съм виждал, е как се проверява БСП. Не ни е известен механизъм за повече проверка, отколкото се прави в момента. Не е възможно от БСП да изтекат каквито и да е разходи, които да са по някакъв начин незаконни и да не отговарят на морални принципи. При нас проверката е абсолютно ясна и аз не си представям, че е възможна по-добра проверка от тази. Ако Волен Сидеров или друга партия има други доходи и прави други разходи, това не е въпрос на оценка на субсидиите. За мен при субсидиите този вид разходи ndash; съмнителни, разточителни, не може да се правят. Нямам нищо против, ако измислят още някакъв начин за контрол, но в момента партиите се контролират от всички възможни органи ndash; и от финансовата инспекция, и от Сметната палата, често стигаме до полиция и прокуратура и се правят проверки. Гарантирам за БСП, че няма никакъв проблем в харченето на средствата, защото проверките са много и сме постоянно под контролrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във