Банкеръ Weekly

Новини

Курумбашев: Земеделският министър да подаде оставка за „цялостно творчество“

Земеделският министър Мирослав Найденов да си подаде оставка за bdquo;цялостно творчествоldquo;. За това призова на брифинг в парламента депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев. bdquo;Този министър е емблема на управлението и това е последният, с който премиерът Бойко Борисов би се разделилldquo;, посочи социалистът. Той припомни редица скандални назначения, свързани с управлението на ГЕРБ. Например думата bdquo;калинкиrdquo; тръгна от Държавен фонд bdquo;Земеделиеrdquo;. Курумбашев изтъкна и незаконните строежи по българското Черноморие (Корал, Несебър, Иракли), нагласените търгове в дърбопреработването и скандалите около бившия шеф на bdquo;Напоителни системиldquo; Георги Харизанов и бившите пиарки на земеделското министерство, забогатели само в рамките на няколко месеца.


Социалистите възнамеряват да внесат сигнал за незаконно строителство на плажа на къмпинг bdquo;Коралldquo; в парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта, председателствана от лидера на РЗС Яне Янев.


От левицата настояват и за налагането на строителен мораториум върху десет плажни ивици. bdquo;Искаме той да не важи до края на съществуването на човечеството, а докогато министерствата на регионалното развитие и на околната среда изготвят градоустройствените планове и обявят кои са защитените територииldquo;, посочи депутатът от БСП. Той предупреди, че ако управляващите продължават да упорстват, следващият с поискана оставка ще е екоминистърката Нона Караджова.


Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Жельо Бойчев припомни за ролята на Мирослав Найденов в борбата с безстопанствените кучета в София. bdquo;Ще предоставим на вниманието на комисията доклад за извършена проверка в bdquo;Екоравновесиеrdquo;, възложен от кмета Йорданка Фандъкова от януари 2009 г. до април 2011 г.,rdquo; каза Бойчев. По думите му има данни за наемане на частен имот за приют на бездомните кучета на територията на общината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във