Банкеръ Daily

Новини

Курсантите от Випуск 2010 в Академията на МВР получиха своите дипломи и положиха клетва

Курсантите от Випуск 2010 в Академията на МВР получиха своите дипломи и положиха клетва за вярна служба на обществото и родината. Официални гости на тържествената церемония бяха зам.-министърът на вътрешните работи д-р Веселин Вучков, генералният комисар на МВР - главен комисар Калин Георгиев, директори на дирекции в МВР.
След тържественото вдигане на знамето на висшето учебно заведение и поднасяне на венци пред паметника на загиналите служители от МВР, курсантите бяха поздравени от ректора на академията доц. Д-р Йордан Пенев с пожеланието: „Бъдете промяната, която искате да видите в България. Бъдете лицето на |Родината в общия европейски дом! Той изрази увереност, че преподавателите в академията, опирайки се на теоретичните познания, добрите практики в МВР и ЕС и с помощта на професионалистите с богат опит от министерството са предоставили необходимите знания и умения за успешен старт и житейска реализация на младите възпитаници.
В словото си към курсантите зам.министър Веселин Вучков заяви, че вътрешното министерство има нужда от амбицирани, мотивирани и реформено настроени млади хора. Той ги призова да не затварят вратите си пред бъдещето си професионално развитие. Много важна е симбиозата между теорията и практиката, както за личностното развитие, така и за системата на МВР.
С думите „Академията на МВР ви показа пътя, на вас ви остава само да го следвате”, главният секретар на МВР пожела на курсантите здраве и твърдост да продължат напред.
Към своите колеги се обърна и първенецът на випуска Любомир Шулев. Той бе категоричен, че именно в академията е изминал пътя на изграждането му като личност, получил е солидна основа, за да гради бъдещата си кариера. Той получи и традиционната награда от фондация “Чл.кор.проф. Ст. Стойчев”. Негови колеги, завършили с отличен успех също бяха наградени от името на министър Цветан Цветанов.
Всички абсолвенти - 121 от факултет „Полиция” и 25 от факултет „Пожарна безопасност и спасяване” положиха клетва за вярна служба на обществото и родината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във