Банкеръ Daily

Новини

КУПУВАТ ЖИЛИЩА ЗА ВОЕННИТЕ В ПЛОВДИВ, В. ТЪРНОВО И СЛИВЕН

Правителството възложи на министъра на отбраната да сключи договори за покупка в полза на държавата и за нуждите на Министерството на отбраната на 151 жилища в Пловдив, Велико Търново и Сливен, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. В апартаментите ще бъдат настанени военнослужещи от двата гарнизона.
Средствата, необходими за закупуване на жилищата, се осигуряват от предвидените допълнителни кредити по бюджета на МО в размер на 45 млн. лв. за попълване на ведомствения жилищен фонд.
С пет подобни решения от м. април до сега правителството възложи на министъра да купи други 456 апартамента в Сливен, Карлово, Враца, Бургас, Варна, Велико Търново, София, Пловдив, Шумен и Стара Загора. С решенията се изпълнява един от приоритетите в социалната политика на Министерството на отбраната и се гарантира повишаване на социалния статус на военнослужещите и цивилните служители.
През м. февруари т. г. МО обяви намерението си да закупи жилища в 19 града за нуждите на военнослужещите. В интернет страницата на ведомството бяха публикувани и критериите, на които трябва да отговарят предлаганите от фирмите апартаменти. Комисия, назначена от министъра на отбраната, разгледа и оцени постъпилите оферти

Facebook logo
Бъдете с нас и във