Банкеръ Daily

Новини

Кунева: Има пари за коледни добавки

Пенсионерите трябва да получат коледни добавки, защото пари за тях имаldquo;, обяви председателят на bdquo;България на гражданитеldquo; и бивш еврокомисар Меглена Кунева на пресконференция в централата на партията. Според нея управляващите трябва да подпомогнат пенсионерите, тъй като разполагат с нужните за целта средства. Освен това вече са обещани на хората и те са си направили планове, посочи Кунева.


При тази тежка безработица ако държата не плати обещаните коледни добавки, засегнати ще бъдат не само пенсионерите, но и техните близки, предупреди още Кунева. Според нея деморализиращо е някой, който е избран с гласовете на народа да реши, че може да го наказва, защото предполага, че няма да гласуват за него.


По изчисления на bdquo;България на гражданите необходимите пари за добавките са са 210 млн. лева, средно по 100 лв. на 2.1 млн. пенсионери . Едно от перата, от които могат да се вземат тези пари, е фискалния резерв.


След като премиерът Борисов се похвали, че той вече е 7 млрд. лв., оттам спокойно могат да се извадят 210 млн. лв., обясни Георги Кирияков, който отговаря за социалната политика към партията на Кунева.


Успешната борба с контрабандата, която годишно завлича 2 млрд лв. също би могла да осигури пари за тези добавки, обясниха още от партията. Такива могат да бъдат намерени и ако се премахнат привилегиите на властта, намалят се субсидиите на партиите и чрез намаляване бюджета на МВР за подслушване.


Кунева коментира и избора на нов главен прокурор. bdquo;Във всеки един момент, когато който и да е той реши да се опълчи, ще му се напомня, че не е избран с консултации на обществения съвет, а дължи поста си на някой другldquo;, посочи бившият еврокомисар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във