Банкеръ Daily

Новини

Кръговото движение на пътен възел „Бургас - Средец - Созопол” ще бъде пуснато на 15 юни

Кръговото движение на пътен възел „Бургас - Средец - Созопол” ще бъде пуснато на 15 юни. Това беше договорено на работна среща в община Бургас между шефът на Агенция Пътна инфруструктура Сергей Михалев, кмета на града Димитър Николов, директора на Областно пътно управление Митко Порязов, представители на изпълнителя на проекта и на строителния надзор.
С оглед оперативността по ускоряване изпълнението на пътния възел инж. Михалев делегира отговорността и контрола по изпълнението на проекта на инж. Порязов, който ще осъществява комуникацията между кметството, ВиК, КАТ, телекомите и кабелните оператори. В срок до 10 юни трябва да бъде пусната и временна светофарна уредба на кръговото движение. Пътният възел „Бургас-Средец-Созопол” е едно от най-натоварените кръстовища в страната, където има висока концентрация на катастрофи. Очаква се след пускането му да се облекчи трафикът и чувствително да се намалят задръстванията през активния летен сезон.
В рамките на работното си посещение в региона шефът на пътната агенция Сергей Михалев се срещна и с кмета на община Средец Тодор Пройков. С него беше обсъден напредъкът по ремонта на пътя Елхово – Бургас в участъка Средец – Бургас. Местните власти оказват пълно съдействие при подготовката и изпълнението на проекта, констатира Михалев. Директорът на Областното пътно управление ще следи за стриктното спазване на сроковете по проекта, стана ясно след срещата.
Днес председателят на УС на АПИ проведе работна среща и с областния управител на на област с административен център Бургас Константин Гребенаров. На срещата беше обсъдена
Необходимостта от съдействието на местните власти по изпълнението на проектите за изграждане на пешеходен надлез на кръстовище Атия, ремонта на надлеза над пътя Приморско-Писменово и кръстовището Св. Тома в Созопол обсъди Сергей Михалев с управителя на Бургаска област.

Facebook logo
Бъдете с нас и във