Банкеръ Daily

Новини

Кръгла маса с туроператори органазира Министерството на икономиката в рамките на ITB в Берлин

Министерството на икономиката организира кръгла маса – дискусия с местни туроператори по време на най-голяма световна туристическа борса – ITB в Берлин. В 45-ото издание на изложението участват 11 160 фирми от 188 държави. Очакват се и срещи на българската делегация, водена от министъра на икономиката Трайчо Траков, с представители на паневропейските телевизионни канали Euronews и Eurosport, както и с германски туроператори.
Богата анимационна програма съпътства деловите срещи на българския щанд по време на изложението. Посетителите могат да наблюдават демонстрация на типични български занаяти, изработка на мартеници и други. На 12 и 13 март група от танцов ансамбъл „Българе” ще изненада гостите на националния ни щанд с богата фолклорна програма. На щанда е организиран и специален винен бар, на който се дегустират подбрана селекция от качествени вина.
Културният туризъм е акцент на българското участие на ITB Берлин през тази година. Това е един от елементите на българския туристически продукт, но които страната залага сериозно, за да развие предлагането като целогодишна туристическа дестинация. Той има потенциал да развие националния туристически продукт, защото добавя нова стойност към традиционното туристическо предлагане в страната. В това отношение политиката на българското правителство е изцяло в синхрон с европейската визия за налагане на концепцията за единна туристическа дестинация „Европа” с водещо място на културния туризъм в националните туристически политики.

Facebook logo
Бъдете с нас и във