Банкеръ Daily

Новини

КРИЗИСНЯТ ЩАБ ПОДХВАЩА И ЧИСТОТА В СТОЛИЧНИТЕ ПАРКОВЕ

Националният кризисен щаб за боклука в столицата започва от днес проверки в градските паркове, съобщиха от щаба. Проверявани ще бъдат - Западен, Северен и Южен парк, както и Борисовата градина. С Решение на НКЩ от заседание на 16.04.2009 г., бе изискано от РИОСВ, РИОКОЗ и РДНСК да предприемат действия и да установят състоянието на столичните паркове.
През изминалите празнични дни, дежурните звена при Националния кризисен щаб извършиха проверки за състоянието на почистването в столицата. Бяха констатирани проблеми в столичните райони „Витоша”, „Триадица”, „Люлин” – първа, втора, осма и десета част. На 20 април контролните органи извършиха проверка и в ж.к. „Младост”. Като проблемни места бяха отбелязани: ул.№406 срещу бл.467 и бл.433 са струпани отпадъци; от двете страни на 131 СОУ, до оградите – струпани отпадъци; до бл.352, бл.256 и бл.513 - препълнени кофи и струпани отпадъци. Бе разпоредено на кмета на район ”Младост” – Петко Дюлгеров - да предприеме спешни мерки за почистването на района.
Сметоизвозването и сметопочистването бе извършено с пълен капацитет, по график за празнични дни. Бе направено почистване и ръчно метене около столичните храмове. Миенето на столичните булеварди бе извършвано по редовен график.
Двете държавни фирми, мобилизирани от НКЩ започнаха работа на 20 април около и в с.Чепинци, където ще работят и в следващите няколко дни за ликвидиране на нерегламентираните сметища. За вчерашния ден са извозени 250 куб.м, разрита земна политура - 450 кв.м и са машинно изравнени 170 кв.м. Продължи работата по извозване на отпадъци от нерегламентираните сметища в район „Нови Искър”. За вчерашния ден от нерегламентираните сметища в с.Доброславци и с.Житен, са извозени 180 куб.м отпадъци.
Контролните групи към НКЩ продължават проверката на сигнали на граждани и изготвят график за навлизането на мобилизирана техника за почистването им. По график продължава и инспектирането на останалите столични райони.Facebook logo
Бъдете с нас и във