Банкеръ Daily

Новини

Кристалина Георгиева: В доклада има конкретни предложения, по които трябва да се вземат ясни мерки

Най-важното сега в Европа е икономическата й стабилност и в това отношение България има с какво да се гордее, е коментирала днес Кристалина Георгиева. Тя е посочила, че най-големият приоритет за всички в Европа е стабилността на европейската икономика и в България имаме причина да се гордеем със себе си, защото страната ни на фона на това, което става в Европа, е стабилна.
Като млада демокрация България има път да върви, важното е да не спира, да гледа напред и да преодолява трудностите. Кристалина Георгиева отново е изразила оценката си, че предстоящият доклад на Еврокомисията за България е обективен. Еврокомисарят посочва, че докладът отчита това, което е постигнато, че има напредък и че той се дължи на усилията на българското правителство. Освен това обществото има силно желание да види България като страна, в която се живее спокойно, където се уважават законите и където хората имат доверие на съдебната система.
Според Кристалина Георгиева това, което ще оценят българските граждани, е, че в доклада има конкретни предложения, по които трябва да се вземат ясни мерки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във