Банкеръ Daily

Новини

Кристалина Георгиева: Кризата в Еврозоната е към края си

Има сигнали, че кризата в еврозоната е към края си. Това заяви еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева във Варна.


Според нея през последните седмици има три много обнадеждаващи признака за излизане на кризата. Първият е решението на Европейската централна банка да изкупува без ограничения облигации на затруднени страни в еврозоната, което силно успокои пазаритеldquo;, обяви Георгиева. Вторият показател, според нея е, решението Германия участва в Европейския механизъм за стабилност.


Видяхме един много важен политически сигнал в Холандия с изборите, които доказаха, че въпреки трудностите европейците са за единна Европаldquo;, посочи още Кристалина Георгиева. Според нея ако искаме да видим силна перспектива за ЕС, тя трябва да се гради на много сериозно отношение към конкурентоспособността. bdquo;Трябва да се мисли и за по-голяма икономическа интеграция, банков съюз и по-голямо политическо обединениеldquo;, подчерта Георгиева.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във