Банкеръ Daily

Новини

КредитексХипоКредит: Сега е моментът да закупите фирмен имот с кредит

Сега е моментът да закупите фирмен имот със 100% финансиране от бизнес ипотечен кредит, смята небанката КредитексХипоКредит, става ясно от анализа на фирмата. Компанията отпуска пълната сума за инвестицията на фирми, които предлагат допълнително обезпечение.
Покупката на бизнес имот със 100% финансиране е печеливша поради три основни причини, обясняват от небанката. Първо, цените на офиси и производствени бази са занижени заради свръхпредлагането и сериозните отстъпки, които продавачите са склонни да правят. Освен това фирмите могат да придобият дълготрайни материални активи, без да ангажират собствен капитал в условията на финансова криза. От компанията смятат, че разходите за обслужване на бизнес-ипотечен кредит за покупка на офис са почти изравнени с тези за наем.
Очакваме по-предвидливите предприемачи да се възползват от благоприятните условия за инвестиция в недвижим имот. Моментът е подходящ и за покупка на подценени производствени бази и складови площи с цел завземане на дял от конкуренцията, коментират от КредитексХипоКредит.
Дружеството финансира до 100% покупката на бизнес имот, ако фирмата предложи допълнително обезпечение. В зависимост от общата стойност на обезпечението, може да се получат и допълнителни средства за ремонт, преместване и обзавеждане, оборотни нужди.
Като допълнително обезпечение може да послужат фирмен, лични имоти или имоти на трето лице – роднина или приятел. Това не увеличава разходите и времето за отпускане на кредита, тъй като оценката на всяко едно обезпечение се прави безплатно от Кредитекс Хипокредит и е готова в рамките на два дни.
За фирмите, които имат намерение да ползват подобно финансиране, продължават да важат изискванията за добра кредитна история. Заемите нямат ограничение в целта, не се изисква и бизнес план при кандидатстване. Максималният срок за погасяване е до 25 години.
Кредитекс ХипоКредит е небанка (non-bank) за финансиране на малкия и средния бизнес и за предоставяне на жилищни кредити. Тя е част от групата компании на Ти Би Ай Файненшъл Сървисиз (TBI Financial Services B.V.). Non-banks са голяма част от финасовите фирми в развитите икономики. Oбщото при тях е, че не се занимават с публично привличане на депозити. В България небанките са включени в Закона за кредитните институции и са под наблюдението и надзора на БНБ. Някои са 100%-дъщерни дружества на търговски банки, други са свързани със застрахователни дружества или фирми от финансовия сектор. По-голямата част от небанките у нас се занимават с бързи потребителски заеми. За разлика от тях Кредитекс ХипоКредит предоставя бизнес ипотечни кредити и жилищни заеми и като начин на работа напълно се различава от дружествата за бързи потребителски заеми. Дейността на Кредитекс ХипоКредит е идентична с тази на банковите отдели за бизнес кредитиране. Над 2/3 от отпуснатите от дружеството кредити са за малки и средни предприятия. Това са дългосрочни кредити за развитие на бизнеса срещу ипотека на недвижими имоти в цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във