Банкеръ Daily

Новини

Край Шумен ще бъде изграден Национален скаутски център

Организацията на българските скаути получи от правителството правото на собственост върху бившия лагер „Ивански” край с. Лозево, община Шумен. Сдружението предлага своя програма за ремонтиране и възстановяване на 14-те намиращите в него сгради, за да изгради национален скаутски обучителен център. В него ще се провеждат практически занимания на открито и теоретични занятия в специализирани кабинети.
Организацияjd на българските скаути е редовен член на Световната организация на скаутското движение и признато като единствената национална скаутска организация за България.
С друго свое решение Министерският съвет предостави помещения за нуждите на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд, Специализираната прокуратура и Апелативната наказателна прокуратура. Заедно с Държавната комисия по сигурността на информацията те ще се помещават на ул. „Черковна” №90 в София. Специализираните съдилища и прокуратури ще стопанисват сутерена, партерния и първия етажи в блок 2, три помещения в сутерена и целия трети етаж на блок 1 и 100 паркоместа в подземния паркинг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във