Банкеръ Daily

Новини

Костов: България е в стагфлация

Страната е в стагфлация заради бездействието на ГЕРБ. Това обяви Иван Костов след заседание на националното ръководство на ДСБ. Лидерът на партията обясни термина като съчетание на стагнация (икономическа депресия) с инфлация, вследствие компрометирането на пазарната икономика и повсевместната монополизация на производството и търговията.
Държавата трябва влезе в ролята си и да започне да спазва законите, които се отнасят до защитата на свободния пазар, каза Костов.Според него ГЕРБ трябва да предприеме незабавна подмяна на съставите на всички комисии, които имат отношение към контрола на монополистите, защото се вижда, че не си вършат работата. Това са Комисия за защита на потребителите, за защита на конкуренция, за енергийно и водно регулиране и за регулиране на съобщенията.
Според Костов ГЕРБ в момента се договаряли с компаниите, които имат монополно положение на пазара и чрез тях събирали пари. Ще видите, че точно преди изборите ще има по-ниски цени на горивата и основните стоки, но дотогава ще бъдат генерирани огромни приходи, прогнозира Костов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във