Банкеръ Daily

Новини

Костов: БСП да оттегли Овчаров и Димитров от комисията Белене

bdquo;Бившите министри от Тройната коалиция Румен Овчаров и Петър Димитров имат конфликт на интереси и не могат да бъдат членове на комисията за разследване на злоупотребите в АЕЦ bdquo;Беленеrdquo;, тъй като тя ще разследва и техните действия. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов. Позовавйки се на Закона за предотвратяването и установяването на конфликт на интереси, той призова БСП да ги оттегли от въпросната комисия и да ги замени с други народни представители.


Костов още веднъж декларира, че Синята коалиция е против строителството на АЕЦ bdquo;Беленеrdquo;. След като назовахме поименно авторите на злоупотребите, и показахме последиците от стореното до сега, а те са разоряване на НЕК и повишаване на цените на тока с 13 на сто, ни заляха с поредната клеветническа кампания, каза още Костов.


От левицата атакуваха лидерът на ДСБ за лошата приватизация извършена когато бе начело на правителството на СДС и за непоследователната му енергийна политика.


На него дължим приватизацията на bdquo;Нефтохимrdquo; за жълти стотинки, спирането на 1 до 4 блок на АЕЦ Козлодуй и цените, които българският гражданин плаща за Марица Изток, заяви депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров. От всеки друг бих очаквал въпроса за колко години ще се изкупува централата АЕЦ bdquo;Беленеrdquo;, но не и от вас, каза още Овчаров. Той припомни, че цената на електроенергията бе увеличавана шест пъти по времето на правителството Костов и поради тази причина не приема аргументи от лидера на ДСБ в тази посока.

Facebook logo
Бъдете с нас и във