Банкеръ Weekly

Новини

Костадинова: Най-важното е да възстановим социалния диалог

Основният приоритет на Министерство на труда е възстановяване нато тристранния диалог. Това заяви социалният министър Деяна Костадинова, която представи екипа си и основните приоритети, по които ще работи. Най-важното е да се използват резервите в бюджета за подкрепа на най-уязвимите социални групи и да се осигури стабилността на институциите, посочи още Костадинова. В бъдещата си дейност тя ще акцентира върху надграждане на мерките за ограничаване на безработица, публичността и прозрачността на дейността. Други важни приоритети пред социалното министерство са частният сектор, младежката заетост и грижата за децата


Костадинова представи своите заместници и ресорите, за които ще отговарят.


Заместник-министър Петър Стоянов ще организира и координира дейността на ведомството в сферата на доходите и жизненото равнище, демографското развитие, социалното осигуряване, защитата при безработица и насърчаване на заетостта, пазара на труда, трудовата миграция и свободното движение на работници, безопасността и здравето при работа, международното сътрудничество и координацията по въпросите на ЕС.bdquo;На народа му писна да чува обещания, които не се изпълняват. Очакват работата да продължи без драматични ситуацииrdquo;, заяви Стоянов. bdquo;Имаме капацитет да свършим реална работа. Наясно, съм, че освен социалните очаквания има и очаквания към пазар на труда, жизненото равнищеrdquo;, посочи още зам.-министърът.


В ресора на заместник-министър Ваня Стойнева влизат Оперативната програма bdquo;Развитие на човешките ресурсиrdquo; и европейските програми и проекти.


Заместник-министър Иванка Шалапатова ще отговаря за политиката по социално подпомагане и социални услуги, политиката за децата и политиката за хората с увреждания. Тя координира дейността на Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за хората с увреждания.


Началник на кабинета на министър Костадинова е Драгомир Желязков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във