Банкеръ Daily

Новини

Корнелия Нинова поиска имунитета на Яне Янев

Народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова ще поиска от главния прокурор Борис Велчев да снеме имунитета на лидера на РЗС Яне Янев. Тя ще търси отговорност от него заради неверни твърдения срещу нея.


Причината за гнева на Нинова бе първото заседание на комисията за разследване на корупционни практики по високите етажи на властта, на която председател е самият Янев. Тогава той намекна, че има разговори, записани със СРС-та между Нинова, Румен Овчаров, Сергей Кириенко, Сергей Шматко и Красьо Черния за АЕЦ Белене, касаещи доставки на руски газ за България.


bdquo;Никога не съм имала нищо общо с темата за енергетикатаldquo;, категорична бе социалистката. Тя уточни, че никога през живота си не е участвала в официални или неофициални разговори на тема Белене, доставки на газ и ядрено гориво. Според нея трябва най-накрая да се сложи край на този цирк и безобразие.


Нинова обаче е убедена, че всекид депутат трябва да носи отговорност за думите си. bdquo;Няма да позволим Яне Янев с неговите измишльотини да опропасти референдума за bdquo;Беленеldquo;ldquo;, категорична бе депутатката от левицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във