Банкеръ Daily

Новини

Контрабандна водка задържаха в Русе

Контрабандна водка задържаха в ранните часове на 16 май в Русе гранични и митнически служители Русе при проверка на влизащ в страната автобус с украински регистрационен номер. Рейсът е пътувал от Украйна за Гърция с 24 пътници. В багажното отделение са открити 13 стека, съдържащи 232 бутилки водка “Хлебний дар” класическа 0,700 литра, облепени с украински акцизни бандероли. В пътническото помещение, поставени в сак са открити 100 кутии цигари “Karelia slims” с надпис “FOR DUTY FREE SALE ONLY “.
За откритите стоки се установило, че един от пътниците закупил водката в Украйна, а цигарите от безмитен магазин на молдаво-румънската граница. Натоваренил ги е сам в автобуса и ги пренася за Гърция и не е представил документи, доказващи декларирането им пред митническите власти при влизането му в Европейския съюз през границата между Молдова и Румъния – външна граница на Европейския съюз.
Контрабандните стоки са задържани, а нарушителят дължи глоба.
Продължават проверките за цигари без бандерол в Митница Русе. При една от проверките в търговски обект в Русе, в който не са открити цигари без бандерол е установено, че 350 кутии с надпис за безмитна търговия се съхраняват в дома на продавачката. Тя ги е продавала от дома си, за да няма санкции за търговския обект. При друга проверка в Търговище е констатирана продажба на цигари с китайски произход без бандерол от лек автомобил. Засечен е гражданин да купува 30 кутии от водача на автомобила, а в багажника е имало още 280 кутии. В русенско село са засечени 25 кутии цигари без бандерол, предлагани на пазара, а в съседното село е установен и разпространителят им с 67 кутии в лекия си автомобил.
Във всички случаи цигарите са иззети от митническите органи, а нарушителите ще бъдат глобени. Законът за акцизите и данъчните складове предвижда глоба с минимален размер 1000 лева за лица, които държат, пренасят, превозват, предлагат, продават цигари без валиден български акцизен бандерол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във