Банкеръ Daily

Новини

Консултативният съвет за национална сигурност ще заседава на 22 февруари

Президентът Георги Първанов свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 22 февруари. Темата ще „Актуални въпроси на сигурността на Република България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз”.
По време на заседанието ще бъдат обсъдени атуални въпроси на сигурността на България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз. Доклад по темата ще изнесе министър-председателят Бойко Борисов.
Друга тема ще бъде членството на България в Шенген, като по нея ще говори вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
За противодействие срещу контрабандата ще говори вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, а за използването на специални разузнавателни средства - министърът на правосъдието Маргарита Попова.
Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност”, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.
На заседанието са поканени за участие министърът на правосъдието Маргарита Попова, главният прокурор Борис Велчев, председателят на ВКС Лазар Груев, председателят на ВАС Георги Колев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във