Банкеръ Daily

Новини

Конференция за енергийната сигурност в Лондон организират Институтът за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа

Конференция за енергийната сигурност в Лондон организират Институтът за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа, оглавяван от Надежда Нейнски, и Фондацията за европейска реформа New Direction, начело с Джефри ван Орден. Това съобщиха от офиса на евродепутата Надежда Нейнски.
Сред темите на форума са намаляването на зависимостта от ненадежди доставчици, ядрената алтернатива, инвестициите в инфраструктура и регулация на пазара. Целта на конференцията е да дебатира прилагането на новите регулации на енергийния пазар в ЕС в момент, когато светът се изправя пред нова енергийна криза вследствие на събитията в богатите на петрол арабски
страни, се посочва в съобщението.
Европейски политици и експерти ще дискутират влиянието на третия енергиен пакет и формирането на новата Агенция за сътрудничество на енергийните регулатори.
Специален акцент в програмата на конференцията е темата за националния суверенитет и енергийната сигурност в случая с България. Ключови доклади ще имат председателят на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм в българския парламент Мартин Димитров и експертът по ядрена физика във Виенския университет за природни ресурси и приложни науки Георги Касчиев. Сред другите лектори на конференцията са министърът на икономиката и комуникацията на Естония Юхан Партс и бившият полски министър на икономиката Пьотр Вожнияк.

Facebook logo
Бъдете с нас и във