Банкеръ Daily

Новини

Конференция за чуждестранните инвестиции в Дунавския регион

Конференция на тема Чуждестранни инвестиции в Дунавския регион ще се проведе на 27 и 28 септември в Русе, съобщиха от общината. Повод за форума е 20-та годишнина от основаването на Асоциацията на дунавските общини Дунав.


Форумът ще бъде открит от кмета на Русе и председател на асоциацията Пламен Стоилов и от Антон Пъкурецу - посланик на Румъния у нас. В програмата на първия ден на форума са предвидени два панела. Първият включва доклади по две теми - Чуждестранните инвестиции в дунавския регион и проектът Дунавски институт за мрежи за развитие и промотиране на чуждестранните инвестиции и позитивна регионална идентичност и образ и Инвестициите в Дунавския регион в контекста на Дунавската стратегия.


Вторият панел ще съсредоточи вниманието на участниците върху икономическото развитие, инвестициите и местно самоуправление. Предвидена е и дискусия за ролята на Асоциацията на дунавските общини в развитието на региона и приоритетите за следващия програмен период.


Вторият ден на конференцията ще бъде дискусионен.


Асоциацията на дунавските общини Дунав е неправителствено, независимо, доброволно сдружение с нестопанска цел на крайдунавски общини със седалище в Белене, учредено на 16 юни 1992 година.


То съдейства за укрепване и развитие на местното самоуправление и на трансграничното сътрудничество в Дунавския регион, за информационното осигуряване на общините, провеждането на семинари и други обучения на изборни и назначаеми общински служители и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във