Банкеръ Daily

Новини

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Американската търговска камара задълбочават сътрудничеството

Двустранното сътрудничество обсъдиха Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Огнян Донев и президентът на Американската търговска камара в България Питър Литгоу на среща хв София .
Разгледано бе предложение от Американската търговска камара за съвместно писмо до правителството на България относно намиране на най-верния път за стимулиране на чуждите инвестиции с фокус новите технологии и за запазване и откриване на нови работни места. Предложението има за цел да бъдат насърчени инвестиции с висока принадена стойност, както и инвестиции в образование, квалификация и преквалификация на персонала на фирмите в България. Към инициативата ще бъдат поканени да се присъединят и други водещи бизнес организации.
В срещата участваха изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов и директорът за Централна и Източна Европа на Хюлет-Пакард Саша Безуханова, член на Консултативния съвет на КРИБ, като ръководител на фирма, ангажирана с проблемите на ИТ сектора и голям инвеститор в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във