Банкеръ Daily

Новини

КОМПЕНСИРАТ ВОЕННИТЕ НА СВОБОДЕН НАЕМ В СОФИЯ СЪС 100 ЛЕВА

Правителството одобри наредба, с която се определят условията и редът за отдаване под наем и за разпореждане с имоти от ведомствения жилищен фонд на Министерството на отбраната и за изплащане на компенсационни суми на кадровите военнослужещи, които ползват жилище при условията на свободно договаряне. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
С новия документ бяха завишени компенсационните суми, които се изплащат на кадровите военнослужещи, живеещи на свободен наем. Размерът им се определя в зависимост от града, в който пребивава военният, и от броя на членовете на семейството му.
За София, Пловдив, Варна и Бургас за едночленно семейство се полагат 100 лв., за двучленно – 110 лв., за тричленно – 120 лв., за четиричленно – 130 лв., за пет и над петчленно – 150 лв. Досегашните суми бяха съответно 90 лв., 90 лв., 105 лв., 120 лв., 140 лв.
За Плевен, Русе, Велико Търново, Стара Загора и Шумен компенсациите са 70 лв., 75 лв., 80 лв., 90 лв., 105 лв. (при 63 лв. - 98 лв. досега).
За останалите областни центрове, както и в Асеновград, Балчик, Банско, Белене, Дупница, Карлово, Казанлък, Свищов и Троян в зависимост от броя на членовете на семейството си военнослужещите ще получават от 60 лв. до 90 лв. (досега от 55 лв. до 85 лв.).

Facebook logo
Бъдете с нас и във