Банкеръ Daily

Новини

КОМПЕНСИРАТ БЕЗПЛАТНИТЕ ПЪТУВАНИЯ С 94 МЛРД. ЛЕВА

94 млн. лв. са предвидени за компенсиране стойността на безплатните и по намалени цени пътувания в страната, които са определени с нормативни актове. От тях до 21 млн. лв. са за пътуване с железопътния транспорт, а до 73 млн. лв. – за автомобилния транспорт. През 2007 г. общата сума бе 79,5 млн. лв. Това стана ясно, след като Министерски съвет прие постановлението за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2008 година, съобщиха от правителствената информационна служба.
През 2008 г. капиталовият трансфер за Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще бъде 88 млн. лв., за летище “София” – 7 млн. лв., за Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” – 7,3 млн. лв., за “Студентски столове и общежития” ЕАД – 600 000 лв., за Българска телеграфна агенция – 400 хил. лв., за Българския червен кръст – 730 хил. лв.
До 15 март т. г. министрите на държавната политика при бедствия и аварии и на финансите, съгласувано с Националното сдружение на общините в Република България, трябва да одобрят критериите за разпределение на предвидените в централния бюджет 10 млн. лв. за първоначални мерки, предприемани от общините при настъпване на бедствия и аварии

Facebook logo
Бъдете с нас и във