Банкеръ Daily

Новини

Комисията за конфискация отне имущество за 8.5 млн. лева

Комисията за конфискация отчита отнето имущество за 8.5 млн. лева за първите седем месеца на годината, съобщиха от институцията. Сумата е два пъти и половина по-голяма, отколкото през цялата 2011-а. През миналата година за същия период конфискуваното имущество е за 3.6 млн. лева.


Само през юли тази година Върховният касационен съд се е произнесъл по четири дела в полза на комисията, като е потвърдил отнемането на 2.5 млн. лева.


В полза на държавата е е отнето имущество за 840 хил. лева от Петър Марваков, който е осъден за участие в престъпна група за трафик на кокаин от Боливия през 2003 година. То включва шест недвижими имота, дружествени дялове, лек автомобил Деу и лек автомобил Форд, както и осем броя товарни и специални автомобили.


Върховният съд потвърди и конфискацията на имущество за 650 хил. лева от Мариян Замфиров, който е осъден за измама на британска гражданка. Замфиров излъгал британката да му преведе пари, за да и купи и обзаведе мезонет с гараж в България.


Отнетото имущество включва мезонет от 173 кв. м и гараж в Русе на обща стойност 68 431 лв., както и паричната сума от 579 992 лева.


В полза на държавата се отнемат и други 650 хил. лева от Георги Бибишков, който е осъден за продажба на дрога и незаконно притежаване на оръжие. Конфискуват се жилище, ресторант с басейн и 64 хил. лева в брой.


Съдът потвърждава още конфискацията на имущество за 380 хил. лева от осъдения за измама Никола Николов. То включва три недвижими имота, две коли и сумата от 9 740 лева в брой.

Facebook logo
Бъдете с нас и във