Банкеръ Daily

Новини

Комисията Божурище започна работа

Конкретни факти около военното летище в Божурище ще търси създадената временна парламентарна анкетна комисия. Това стана ясно на първото й заседание днес, което има организационен характер. Тя ще има задачата да се върне назад и да разгледа самата продажба на летището през 2005 година, както и процедурите му за признаване на аеропорта за паметник на културата през 2008 и 2010 година, след като миналата сряда по предложение на опозицията напълно единодушно 164 народни представители гласуваха за нейното създаване.


Депутатите приеха вътрешните правила за работа в комисията и насрочиха още две свои заседания до края на годината - на 17 и 19 декември. Тя ще се състои от осем члена -Георги Свиленски от БСП, Митхат Метин и Хюсеин Хафъзов от ДПС, Павел Шопов и Гален Монов от Атака и Красимир Велчев и Данаил Кирилов от ГЕРБ, както и бившият транспортен министър Петър Мутафчиев, който ще председателства комисията.


Още преди началото на първото заседание Мутафчиев е поискал информация от министъра на културата и министъра на отбраната за конкретни факти за случая с военното летище.


От своя страна пък депутатът от Атака Павел Шоповnbsp; изрази надежда още на старта на работата на комисията, че тя ще действа твърде консенсусно по някои основни въпроси. Не трябва да се съсредоточаваме по въпроса за културния статут на имота, предложи Шопов и посъветва да се привлекат юридически специалисти по търговско право и експерти и те да кажат становище относно законността на самата сделка. Според нея явно е, че тя мирише.


Красимир Велчев от ГЕРБ пък заяви, че трябва да се изиска информация за това каква е била квадратурата на апартаментите, които са били дадени в момента на замяната. Вече три години ремонтират тези апартаменти, коментира още той.


nbsp;


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във