Банкеръ Daily

Новини

Комисарят по правата на човека към Съвета на Европа е на посещение у нас

Комисарят по правата на човека към Съвета на Европа Томас Хамарберг ще бъде в България от 3 до 5 ноември в рамките на утвърдената процедура за посещения по държави с цел поддържане на диалог с правителствата на държавите от СЕ в областта на правата на човека, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
В програмата на неговата визита са предвидени срещи в МВР, МВнР, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието, младежта и науката и други държавни институции.
Томас Хамарберг ще разговаря с членовете на българската парламентарна делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и с националния омбудсман. На срещите ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с разширяването на сътрудничеството между България и Съвета на Европа в областта на правата на човека и закрилата на правата на децата.
Гостът ще участва в кръгла маса за правото на образование на децата с умствени увреждания, организирана от неправителствени организации. Еврокомисарят ще посети дом за деца с умствена
изостаналост и ромски квартал в София

Facebook logo
Бъдете с нас и във