Банкеръ Daily

Новини

Кой създаде истинската революция в грима?

Още преди години, когато гримът тепърва навлиза на пазара на стоки, той се смята за необикновено изобретение. До него имат достъп само най-богатите, а всички останали опитват да създадат свои подобия у дома, с помощта на подръчни средства и бои. По-късно той навлиза и във филмовата индустрия. Отново, зрителите си мечтаят да се доберат до продуктите, които използват познатите им лица от екрана.

С течение на времето гримът става все по-масов и днес да се сдобиеш с него е изключително лесно. На пазара се намират хиляди марки, но какво означава да изберем правилната?


Измерва ли цената качеството?


Много хора вярват, че колкото повече платят, толкова по-качествен продукт ще получат в замяна. Реалността обаче невинаги е такава. Полезните съставки, които търсим в козметиката, често не са най-скъпите ресурси. Изработката също е важна, но и тя не трябва да струва толкова много. 

 

Често качеството не се определя от сумата, която даваме в замяна на продукта. И въпреки това редица брандове се възползват от точно тази позната максима, за да продават по-скъпо. Много са се опитвали да променят това, но е трудно да изместиш наложила се на пазара компания с дългогогодишна история. Има обаче и такива, които успяват.


Революцията в грима


Британската компания Makeup Revolution стартира през 2014 г. Още с началото си тя заявява ясно своята мисия - създаването на истинска революция в индустрията. Едновременно достъпни и качествени продукти, фокусирани изцяло върху жената и нейните нужди. Основната идея е гримът да спре да се приема като елитарен и да не се базира на способността на определени хора да платят повече от други.

 

Основателите на компанията искат да осигурят равенство дори и на ниво грим. Те правят козметика, достъпна за всеки. Създателите на компанията не искат да карат потребителите да избират между качество и цена. Формулата на марката е изключително успешна и техните продукти вече се продават по целия свят - https://makeup.bg/brand/274989/


Инфлуенсърите и революцията?


Makeup Revolution отделя голямо внимание на инфлуенсърите, за да даде шанс на всеки от тях да разкаже как той приема идеята за равенството и къде точно застава в “революцията”. По този начин марката не се намесва пряко, а вместо това дава възможност на всеки да обоснове собствената си гледна точка и да изрази себе си.

 

Част от революцията може да бъде всеки - представители на различни полове, етноси, възрасти и местоположение. Всеки, вдъхновен от посланието на Makeup Revolution, може да стане част от тази популярна тенденция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във