Банкеръ Daily

Новини

Когато заплатата не стига - варианти за спокойно приключване на месеца

Хиляди хора в България се намират в незавидната ситуация да ходят на работа, но да не могат да завършат месеца без да правят стриктни сметки или без да взимат кредит.

В повечето случаи това се дължи на лоша финансова дисциплина, което всъщност е добра новина. С малко лесни промени в семейния бюджет може да се окаже, че парите стигат, просто не се разпределят правилно.

Разбира се, не са изключени и случаите, в които парите просто са недостатъчни. Тогава има други финансови решения, с които човек може да си помогне да живее спокойно.

Всички приходи - на едно място

Ясната приходна част, т.е кой колко получава, ще помогне за по-ясен поглед върху финансовото състояние на семейството.

Управляващ бюджета би трябвало да бъде онзи, който се справя по-добре с разпределението на финансите, без да ощетява другия, който харчи повече.

Оптимизиране на разходите

Понякога парите “изтичат” в абонаменти за услуги и покупки, които никой не ползва. Един анализ на периодичните плащания - сметки за телефон, канбелна, филмови и спортни канали и т.н ще даде възможност да се види къде отиват разходите.

Всяка услуга или вещ, която не се ползва, трябва да се премахне. При услугите това ще ви спести пари, а при вещите - ще ви помогне да се сдобиете с още малко пари ако продадете излишното.


Пазаруване на лизинг/взимане на кредит


Всеизвестен е фактът, че при покупките на лизинг и взимането на кредит от институции като Easy Credit, има допълнително оскъпяване . Голямото улеснение на кредита обаче е, че той ви дава възможност да оперирате сега с пари, които да върнете по-нататък. Така няма да пробивате огромна дупка в месечния бюджет с голяма покупка, а ще имате възможност да разсрочите плащането във времето.

Специално при EasyCredit и продуктът им Изи Макс до 9000лв се предлагат двуседмични вноски, които да отговарят на датите, на които взимате аванс и заплата.

Така ще можете ясно да разпределите плащанията във времето без да оставате без оперативни средства.


Допълнителни приходи


Ако парите от работната заплата не стигат, можете да си помогнете не само с разпределение на разходите и взимането на кредит, но и с нови начини за печелене на пари.

Поинтересувайте се от възможността за допълнителни смени или проекти, за да получите надбавка над заплатата.

Страничен бизнес като продажба на стоки втора употреба или фрийленс проекти също могат да ви помогнат да запълните дупките в бюджета.

 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист

Facebook logo
Бъдете с нас и във