Банкеръ Daily

Новини

Коалиция за България обвини управляващите, че чрез реформите нанасят удар върху науката и образованието

Днес под тънкия воал на реформи, модернизация и прогрес се нанася перфиден удар на отрицание на науката и образованието. Това се казва в декларация на Коалиция за България прочетена от парламентарната трибуна, по повод предстоящия празник на славянската писменост 24 май.
Повече от 11 века ние заявяваме особена почит и преклонение пред науката, образованието и книжовността. Нито едно управление или политически режим не дръзна да посегне на този културно-исторически приоритет, защото българската майка може всичко да понесе и прости, но не и детето й да остане неуко, заявяват от левицата
И тук не става дума само за пари, за размерите на държавната субсидия, а за налагането на пренебрежително и дори презрително отношение към науката, към учените, към преподавателите. Само преди дни от тази трибуна всички, които изразяваме тревогата и несъгласието си с такова управленско поведение, бяхме наречени „червена олигархия, заявяват от левицата.
В тази предпразнична седмица, в тази зала, точно във връзка с политиката на ГЕРБ в областта на образованието и науката, бяха изговорени думи като демагогия, безпрецедентно политизиране, криминализиране, дискредитиране, саботаж, олигархия, спекулация, инсинуация, пише още в текста на декларацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във