Банкеръ Daily

Новини

КНСБ ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ДОСТОЕН ТРУД

КНСБ ще отбележи с прояви в цялата страна световния ден За достоен труд, съобщиха от синдикалната организация. По решение на конгреса на Международната организация на профсъюзите 7 октомври 2008 г. е обявен за Световен ден За достоен труд, който обединява синдикалисти от цял свят в усилията им за установяване и спазване на работните права и солидарност. КНСБ е отпечатала и разпространила по над 100 000 цветни листовки и лентички, носещи призива на световния ден - За достоен труд! За достойни заплати!.
Шофьори и ватмани от градския транспорт в София ще залепят плакатите на предните стъкла на тролеи, трамваи и автобуси и ще карат със запалени фарове до обяд по случай световния ден За достоен труд, съобщиха от КНСБ. Сред най-изявените ще бъдат синдикалните прояви в градския транспорт и в Перник, Пазарджик, Варна, Смолян, Габрово и Плевен.
Едночасова предупредителна стачка ще проведат от 11.00 до 12.00 ч. работниците и служителите от кърджалийското шивашко предприятие Пчела, съобщиха от синдикалната организация. В Лом над 80%а от колектива на Аркус ще протестира активно, допълниха от КНСБ. В Пловдив протестът ще бъде изразен и чрез конференция за развитие на града, която ще премине под призива За достоен труд! За достойни заплати.
В Габрово, Севлиево и Дряново гражданите ще получат информация за своите трудови и синдикални права по българското и европейско законодателство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във