Банкеръ Daily

Новини

Кметът връчи Почетния знак на Русе на индонезийския посланик

Почетния знак на Русе получи посланикът на Индонезия в България Иммануел Робърт Инкириванг за неговия принос за развитието на доброто сътрудничество между Русе и Индонезия, съобщиха от пресцентъра на общината. Градоначалникът е връчил отличието по повод приключването на мандата на посланика, който изтича в края на февруари 2011 година. Още от първата ни среща през 2008 г. разбрах, че ще работим добре с Русе. Имахме различни общи дейности през следващите години, които потвърдиха моето първоначално усещане, сподели дипломатът. Той припомни провелия се през април 2010 г. бизнес форум в Русе, който имаше за цел да популяризира Индонезия като привлекателна дестинация за бизнес и туризъм, както и гостуването на индонезийска фолклорна група през май 2010 година. Имах среща с министъра на външните работи Николай Младенов и с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Споделих с тях, че за трите години в България вече добре познавам страната, но не от София, а от градове, с които съм работил отлично - като Русе например, казва още Инкириванг. И допълва, че по време на своя мандат не е успял да съдейства за побратимяването на Русе с голям индонезийска град, но че това ще бъде първото, което ще каже на своя наследник.
Кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов е благодарил за сърдечността, с която индонезийският посланик се отнася към Русе и е заявил, че приятелството помежду им не свърша с изтичането на мандата, а продължава да се надгражда през годините. Йотов е подчертал, че искрено се надява ползотворното сътрудничество между Русе и Индонезия да продължи да се развива и занапред. Като израз на добрите отношения е договорено през юни 2011 г. в Русе да гостуват представители на 10-те страни от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (Асоциацията на страните от Югоизточна Азия).
АСЕАН (на английски: ASEAN, от Association of SouthEast Asian Nations) е политическа, икономическа и културна организация на страните в Югоизточна Азия. Основана е на 8 август 1967 г. в Банкок, а председател тази година е Индонезия. Дипломатът е уверил кмета, че по този начин Русе ще стане по-популярен сред страните-членки на Асоциацията. В момента посолствата на България и Индонезия договарят конкретните параметри на събитието, което освен София ще обхване и Русе.
В края на своето посещение Негово Превъзходителство е споделил, че Русе си остава един от любимите му градове в България и въпреки, че си отива, част от сърцето му остава тук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във