Банкеръ Daily

Новини

Кметът Стефан Димитров договоря финансова помощ за ремонт на детска градина в Меричлери

Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 35 319 евро ще подпише в петък (11 март) кметът на Димитровград Стефан Димитров в Японското посолство в София, съобщиха от пресцентъра на общината.
Парите се отпускат в резултат на подадено от Общината проектно предложение за обезпечаване на ремонтните дейности по саниране и обновяване на меричлерското ОДЗ Д-р Теньо Стоилов. Това става възможно след като още преди време Правителството от страната на изгряващото слънце оповести Програма за безвъзмездно подпомагане на проекти на местно ниво.
Потвърждение, че е одобрена за целево финансиране администрацията на градоначалника е получила още на 2 март. В официално писмо лично вторият секретар в областта на икономическото сътрудничество в Японското посолство Мицушиге Мори информира, че разработката е получила висока оценка.
В необходимостта от спешен ремонт преди година се е убедил и самият Мицушиге Мори. ОДЗ Д-р Теньо Стоилов е единственото детско заведение в Меричлери. Към момента на кандидатстване по финансирането, в него се отглеждат 69 деца. Те са разпределени в три групи, една от които - яслена. Сградата е построена през 1984 г. и в периода оттогава досега не е ремонтирана основно.
Предвижда се цялостно обновяване на северното крило на сградата, подмяна на електро- и ВиК инсталацията, както и ремонт на покрива. От забавачката се надяват реализирането на набелязаните дейности да доведат до чувствително подобряване на материално-техническата база.

Facebook logo
Бъдете с нас и във