Банкеръ Daily

Новини

Кметът на Шумен Красимир Костов и екипът му ще участват в VІІ годишна среща на местните власти

Кметът на община Шумен Красимир Костов, председателят на общинския съвет Даниела Русева и заместник-кметове ще участват в VІІ годишна среща на местните власти, която ще се проведе от 13 до 15 октомври в курортен комплекс Албена, съобщиха от пресцентъра на общината.
В първия ден на форума ще бъдат обсъждани добри общински практики в публичната етика, управленски модели, проблеми на координацията между общини и областни управи, технологии за управление на води и отпадъци.
Официалното откриване на форума ще бъде на 14 октомври сутринта с приветствия от Детелина Николова – член на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на община Добрич, Н. Пр. Марк Микелсен - Посланик на Кралство Белгия в България, Чилдерик Каабвелт – директор на Генерална дирекция, Съвет на Европа. През втория ден в пленарното заседание ще се обсъждат общите приоритети на централната и местната власти. Очаква се в заседанието да участват президентът Георги Първанов, премиерът Бойко Борисов, министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и други министри и заместник-министри.
По време на заседанието ще бъдат връчени и годишните награди на НСОРБ.
Годишната среща ще продължи със заседания по различни панели, в които ще се обсъждат общинските европроекти – проблеми и решения, усъвършенстване законовата рамка за местното самоуправление и други.
Кметът на Шумен ще бъде модератор на заседанието на тема ОП Регионално развитие 2007-2013 г. – научени уроци и очаквани промени за успешно приключване на програмния период. Той ще изрази и позицията на общините по този проблем. Позицията на управляващия орган ще бъде представена от Лиляна Павлова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР.
По време на форума ще бъде открито и изложение Общинско ЕКСПО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във