Банкеръ Daily

Новини

Кметът на Русе участва в бизнес форум за привличане на инвеститори

Кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов отпътува за Виена, където ще участва в двудневен бизнес форум за представяне на икономиката, бизнес климата и възможности за инвестиции в русенския регион пред австрийския бизнес. Информацията е от пресцентъра на общината. Форумът се организира за трети път по инициатива на Службата за търговско-икономическите въпроси във Виена в сътрудничество с Федералната икономическа камара на Австрия, като всеки път се представя отделен български регион. Тази година форумът представя Русе и Перник като атрактивни градове за бизнес инвестиции.
От българска страна ще участват представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, на Агенцията за инвестиции, бизнесмени от България. Срещата ще бъде открита от д-р Рихард Шенц, вицепрезидент на Австрийската федерална камара и посланика на България в Австрия Н.Пр. Ради Найденов. Основен акцент в програмата ще са инвестиционните възможности в България в рамките на Европейската Дунавска стратегия. Предвижда се време за лични срещи и контакти между представители на бизнеса от двете страни. Проявеният интерес от австрийска страна и осъществените двустранни контакти досега показаха, че този тип икономически форум е ефективна форма за представяне на бизнес климата в България и възможностите за инвестиции в страната, коментира Валери Цеков, ръководител на Службата за търговско-икономическите въпроси в посолството на България в Австрия.
Вече няколко години Австрия е инвеститор №1 в България и затова е обяснимо, че повече от 100 средни и големи австрийски фирми са заявили участие във форума. Очакванията на двете страни са не само за обмен на актуална информация относно юридическите и икономически възможности за бизнес в Австрия и България, но и за реализирането на контакти, които да прераснат в успешно бизнес партньорство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във