Банкеръ Daily

Новини

Кметът на Бургас Димитър Николов откри новия спортен комплекс „Изгрев”

Кметът на Бургас Димитър Николов откри новия спортен комплекс „Изгрев”, който се намира в едноименния квартал. Вместо традиционното рязане на лента и поливане с менче, Николов покани спортната общественост и жителите на града да се включат в различни демонстрации и приятелски срещи, провели се върху всички площадки на модерното съоръжение.
Щафетно кметът подаде топка за първи сервис на единия от трите тенис корта, хвърли оранжевото кълбо за начало на демонстративен мач по баскетбол, даде сигнал със съдийска свирка при старта на футболна среща, поздрави с традиционен поклон представителите на няколко клуба по бойни изкуства, включи се и в играта петанка.
Преди да влезе в спортния комплекс, Димитър Николов свали от неговата ограда вече ненужната табела с надпис: Строителен обект. Влизането забранено.
Датата на откриването (2 май) не беше избрана случайно. На този ден жителите на комплексите Изгрев и Зорница отбелязват своя празник и почитат името на светеца Атанасий Велики. По този повод, паралелно със спортните прояви течеше празнична програма, организирана от Читалище Изгрев и Кметство Изгрев.
На територията на спортен комплекс Изгрев има 3 футболни площадки, 3 тенис корта, игрище за баскетбол и волейбол, закрита площадка за тенис на маса, комбинирана детска площадка, фитнес на открито, игрище за петанка, обслужваща сграда със зали за бокс и други спортове. Той е построен със средства на Община Бургас.
На откриването присъстваха хора на всякаква възраст, много семейства бяха довели децата си. Сред множеството можеха да бъдат видяни легендарни бургаски спортисти - баскетболистът Димо Костов, гребецът Иво Янакиев, борецът Янчо Патриков, световната шампионка по Киокушин карате Гергана Апостолова /в компанията на треньора й Сенсей Емил Костов/, футболистът Станчо Цонев.
Край футболните терени се завъртя и вратарят на ФК Черноморец Бургас Паскал Борел.
Той прие хвърлената му от зам.-кмета на община Бургас Костадин Марков ръкавица и опита да спаси бита от него дузпа, но не успя : )
Откриването на спортния комплекс беше организирано със съдействието на Спортен клуб Бургас, основан през месец декември 2009 година - обществена организация, която има за основна цел да помага за развиване на физическата култура у подрастващите, както и да стимулира интереса към различни видове спортни дейности при всички възрасти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във