Банкеръ Daily

Новини

Кметът на Благоевград утварди фирмите, които ще извършват ремонти на четири обекта в общината за 384 хил. лева

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев утвърди решението на комисията за избор на изпълнител на строително – ремонтните дейности на 4 обекта, включени в инвестиционната програма за 2010-а.
Ремонтът на общински път и отклонение за Нови гробища и паркинг, за който в бюджета на общината са заложени 186 000 лв. с ДДС, ще бъде извършен от .„Агромах”ЕООД. Дружеството предложи цена 185 794.68 лв. с ДДС. Другите две фирми ”Благоустройствени строежи” предложи 189 991. 86 лв. с ДДС и ”Пиринстройинженеринг” - 205 639,63 лв. с ДДС.
Срокът за изпълнение на отсечката от 1.1 км. и паркинга е 19 май.
“Пиринстройинженеринг” спечели процедурата за обект ”Благоустрояване на улица в с. Покровник”, за който в бюджета са заложени 71 500 лв. с ДДС. Цената, която предложи избрания кандидат е 71 390. 72 лв., а срокът за изпълнение 29 календарни дни.
“Благоустройствени строежи”ООД спечели обект ”Благоустрояване на улица в с. Покровник”, за който в бюджета са заложени 128 000 лв. с ДДС. Цената, която предложи избрания кандидат е 127 540,60 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение 30 календарни дни. Общата дължина на двете улици в с. Покровник е 970 м.
Не бе избран изпълнител за ремонтът на 2.7 км. отсечка Благоевград (Еленово) – с. Изгрев – асфалтова база, тъй като и трите поканени фирми поискаха по-високи стойности от определената максимално допустима цена от 122 600 лв. с ДДС. Комисията предложи и кметът прие да бъде извършена проверка на заложените количества в Количествените сметки за изпълнение на Строително – монтажните дейности на обекта, както и териториалния обхват на общинския път. При констатиране на нередности същите да бъдат отстранени и да бъде проведена нова процедура.
Конкурсите се проведоха на основание на чл.2, ал.1, т.1 от Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки към Закона за обществени поръчки, според който за поръчки в строителството до 200 000 лв. подбора се извършва измежду три поканени от възложителя фирми. Четирите обекта са заложени в инвестиционната програма на общината. Двата пътя се финансират с целева субсидия от МРРБ, а улиците в с. Покровник, които са предложени от кмета на селото, от собствени приходи на общината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във