Банкеръ Daily

Новини

Кюстендилската община организира среща с лектори от Фондация Биоразнообразие за Натура 2000 и защитени територии

Кюстендилската община организира среща с лектори от Фондация Биоразнообразие утре в Балканския бизнес център. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация общината. Темата на семинара е „Натура 2000 и защитени територии – същности и възможности за развитие на местните общности”. Поводът за тази среща е обявената от ЮНЕСКО 2010 г. за Международна година на биоразнообразието и на сближаването на културите.
България е на трето място по брой и разнообразие на видовете в Европа, а съхраняването на хилядите животински и растителни видове в страната ни зависи от всички нас – Европейски съюз, държавна администрация, неправителствени организации и всички българи. Световният ден на биоразнообразието, 22 май 2010 г. ще бъде един връх в стремежа за опазването на биологичното разнообразие.
Лекциите, които ще се проведат на семинара, са на тема „Цели на екологичната мрежа, защитени зони, изисквания” – Добромира Димова – заместник-директор, Природен парк Витоша и НАТУРА 2000 и защитените територии – възможности за развитие на местните общности” – Петко Цветков – координатор “Зелен пояс и Натура 2000”, Българска фондация Биоразнообразие. По време на срещата-семинар ще бъде открита любителска фотоизложба „Биоразнообразието е основата на живота - Аз съм част от него” и изложба на детски рисунки.
С провеждането на семинара, организиран от община Кюстендил, се дава старт на поредица от мероприятия - еко маршрути, конкурси за детски рисунки, фотоизложби, мултимедийни презентации и есета,свързани с биоразнообразието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във