Банкеръ Daily

Новини

Китайска делегация от провинция Хънан е посетила Шумен

Кметът на община Шумен Красимир Костов се есрещнал с официална делегация от китайската провинция Хънан начело с Гун Личиун - заместник-председател на Народната политическа консултативната конференция на провинция Хънан, съобщиха от пресцентъра на общината. В бизнес групата са били още Ян Вейбин - заместник-генерален директор на службата по външни работи на провинция Хънан и член на Комитета за насърчаване на международната търговия на провинция Хънан, Сюе Йу-уан - заместник-генерален директор на отдел Земеделие на провинция Хънан, Сие Джънфу - председател на Комитет за насърчаване на международната търговия на провинция Хънан, Бай Дженйон - директор на отдел Финансов надзор на провинция Хънан и Гуо Йухон - началник на сектор в службата по външни работи на провинция Хънан. Посолството на Китай е било представено от Ли Дзиенжен - първи секретар по търговските въпроси.
На срещата са присъствали Жечко Кюркчиев – президент на холдинг Фикосота и председател на българо-китайското дружество за приятелство, Фикрет Индже – собственик на фирма Алкомет, проф. Маргарита Георгиева – ректор на Шуменския университет Епископ Константин Преславски, Николай Тончев – изпълнителен директор на Индустриален парк – Шумен, Стойчо Сланев – ръководител на Земеделския институт, Иван Иванов – общински съветник и Тодор Тодоров – изпълнителен директор на Винекс Преслав.
Кметът Красимир Костов е запознал гостите с историята и културата на общината и е представил възможностите за инвестиране в Шумен и е подчертал, че общината има конкретни икономически отношения с китайския град Джънджоу, който е главен град в провинция Хънан. Надяваме се да успеем в Шумен да направим първите изложения с нашите китайски партньори, като имаме намерение да изградим и смесено българо-китайско дружество, е казал градоначалникът.В момента се работело по реализацията на идеята в Шуменския университет да се изучава китайски език. Имаме намерение също така да поканим нашите приятели от манастира Шаолин да започнат европейското си турне от Шумен.
Гостите са се срещнали с шуменския бизнес и са посетили и Мадарския конник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във