Банкеръ Daily

Новини

Кирил Йорданов: Не съм виновен за хаоса в Морската градина

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов заяви, че няма вина за хаоса в Морската градина. Проблемът тръгна, след като варненски природозащитници заявиха, че той и кръгът около него са виновни за проблемите в парка. Според тях още като областен управител, а по-късно и като кмет, той не е направил необходимото, за да защити обществения интерес.


За да свали всички обвинения от себе си, Йорданов реши да свика специална пресконференция, на която изчисти името си.nbsp; bdquo;Готов съм да нося отговорност за всички мои действия, включително и свързаните с Морската градинаldquo;, изтъкна бившият градоначалник. По думите му проблемите са започнали с процеса по реституцията на имоти в страната, когато е бил областен управител.


Кирил Йорданов разясни, че тогава вече е имало парк, алеи и озеленяване. Затова и неговото становище е било отрицателно за това, че реституцията не може да се осъществи на територията на Приморски парк. Бившият кмет припомни, че тези актове са обжалвани пред Варненския окръжен съд, който е потвърди отказите да бъде осъществена реституцията.


По-късно обаче Върховният административен съд е излязъл с други решения и именно те са в основата на връщането на имотите в Морската градина. Йорданов бе категоричен, че като кмет никога не е подписвал разрешителни за строеж в тази част на парка. Изключение правят само реализираните проекти от обществен интерес в историческото ядро на градината - като басейна, амфитеатъра, спортното игрище и детски кът.


Бившият кмет призова да се погледне в общинските архиви кой е подписвал разрешенията, при какви условия и дали са били предвидени паркоместа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във