Банкеръ Daily

Новини

КИПЪРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ СЕ СРЕЩА С ПЪРВАНОВ И ПИРИНСКИ

Президентът на Република Кипър Димитрис Христофяс е на официално посещение в България в периода 5-7 октомври по покана на българския си колега Георги Първанов, съобщи кипърската агенция Си Ен Ей. Програмата за днес включва среща с българския държавен главаГеорги Първанов и с председателя на Народното събрание Георги Пирински. Христофяс ще участва и в работен обяд с министър-председателя на Република България Сергей Станишев, като ще присъства и на официална вечеря в своя чест, давана от президента на България.
На 7 октомври кипърския президент ще открие семинар на тема “Кипър - международен бизнес и професионален център” и официално ще открие кипърското участие в инициативата на посолството на Кралство Холандия в София “Поезия на стената”. Става дума за два плакета, поставени на сградата на софийска община, върху които е гравирано стихотворението “Полувреме” на кипърския поет Панделис Миханикос на гръцки и български език.
Президентът е съпроводен от министъра на външните работи Маркос Киприану и от министъра на търговията, индустрията и туризма Андонис Пасхалидис. В рамките на визитата ще бъде подписан Протокол за засилено сътрудничество между външните министерства на България и Кипър от Ивайло Калфин и Маркос Киприану.

Facebook logo
Бъдете с нас и във